ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК

Първокласният технически камък съдържа 95% естествени материали като гранит, кварц, мрамор и 5% полиестерна смола, която има много добри физико-механични качества. Произвежда се по технологията Bretan. Изследванията показват, че добрият технически камък е с по-добри показателни от естествения камък, като топлоустойчивост, антибактериалност, киселиноустройчивост, здравина.

Технически камък – естетично интериорно решение

Предимствата на техническия камък са неизброими, ето защо той е оптимално решение за всякакви интериорни и екстериорни идеи. Той има широко приложение – идеален е за плотове за баня и кухня, мебели и облицовки за помещения със специално предназначение, като здравни учреждения и лаборатории, а изключителната му издръжливост го прави подходящ за настилки в натоварени зони.

Повече за предимствата на техническия камък

Техническият камък има много преимущества пред естествените варианти. Причината е в технологията, по която се произвежда. Тя позволява изработката на големи плочи с прецизни дебелини и размери. Здравината и контролираното му производство улесняват полагането му и гарантират точност при създаването на настилки, фасади, облицовки, первази, стълбища и плотове. Именно контролът при изработката осигурява консистентност на дебелината, теглото и хомогенност на плочите.

Според обработката на повърхностния слой техническият камък би могъл да бъде грапав, мат и полиран. Допълнително синтезирането на изходните вещества по лабораторен път Ви дава абсолютна гаранция за пълната еднаквост на цветовата гама. Съществуват стотици вариации на цветове, нюанси, жилки и ефекти по повърхността на техническия камък. В този смисъл опциите за външния вид, цветовите оттенъци на плочите и тяхното съчетание са безкрайни.

Едно от чудесните улеснения при експлоатацията на технически камък е дълготрайността на цветовете. Те остават свежи и интензивни през годините, а блясъкът на повърхността се запазва безупречен, без да е необходима специална поддръжка или регулярно полиране. Устойчивостта на техническия камък е доказана през множество експерименти в лабораторна и естествена среда. Той не се поврежда при съприкосновение със силни киселини като оцет, лимон и други и не се повлиява от ежедневни дейности върху него. Забравете и за следите от трайни петна – такива не се просмукват в камъка.